divendres, 26 de març de 2010

L'INVISIBLE TITELLES A ARNESpresenta:
 "Els coberts de plata"
Actuació
a
Arnes (Terra Alta)
 dissabte
dia 3 d'abril
a les 18:30h
al cinema municipal
 organitza: "La Bresca"

Us hi esperem!

dimarts, 23 de març de 2010

UN NOU PERSONATGE

Un nou titella, la princesa Rosor per l'obra "La veritable història del rey que tenia el nas vermell"
Un rei té el nas vermell de tant de beure vi. Vol casar la seva filla; la princesa Rosor amb l’home que li porti el millor vi. La princesa serà obligada a casar-se sense amor per l’egoisme del seu pare, Realment a qui estima la princesa es a un pobre trobador……
Aquesta obra a mes d’entretenir i ser divertida, ens ensenya que a la vida cal respectar els sentiments dels altres. Basada en un conte popular

diumenge, 21 de març de 2010

Missatge Internacional per el Dia Mundial del Titella 2.010

Avui 21 de març es celebra el Dia Mundial del Titella amb la idea d'aconseguir que el món del titella sigui més conegut i reconegut també en altres àmbits de la vida cultural internacional
MANIFEST:
Com a molta gent, m’he sentit profundament commogut pel terratrèmol que acaba de devastar Haití. Veient les imatges retransmeses per la televisió ia la web, m’he preguntat, de totes les arts escèniques, quina seria la millor per explicar la dimensió humana de tal cataclisme? Quina seria la millor per a despertar la nostra compassió sense caure en la llàstima, per solidaritzar- se sense desmoralitzar? I quina podria provocar en els nostres cossos el ressò del dolor físic de les ferides i amputacions?
De fet, m'he preguntat com traslladar a l'escena no només el dolor del poble haitià, sinó també la seva força que ens commou i inspira a la vegada?
Considero que el titella seria la forma més adequada per explicar aquesta tragèdia. La seva impotència, la seva vulnerabilitat, però al mateix temps la força de la seva puresa i de la seva innocència creen un llaç íntim i únic amb l'espectador. Aquesta solidaritat prové probablement d'un avantatge que ella té sobre el teatre i el cinema: l'actor actua, el titella no fingeix mai
Contràriament a l'actor, els maltractaments que imposem al titella no són fingits i quan tallem els seus fils, li colpegem, ens riem d'ell, l’humiliem el maltractem o mutilem, no es queixa mai. L’arrangem, li tornem a enganxar i es torna a posar en peu.
Aquesta veritat dóna un poder temible a els titelles ja que ells semblen ser capaços d’afrontar els ultratges del destí i posseeixen el valor necessari per reconstruir un món en ruïnes.


Robert Lepage és l'autor del missatge del Dia Mundial de la Titella

Robert Lepage - Ciutat de Quebec, 1957

Artista multidisciplinar, Robert Lepage ha creat i dirigit produccions originals que han sacsejat el dogma de la direcció d'escena especialment per l'ús de les noves tecnologies.
Amb la seva productora Ex Machina ha presentat diverses creacions que li han valgut el reconeixement internacional, com The Seven Streams of the River Ota (els set rierols del riu Ota), The Dragons 'Trilogy (la trilogia dels dracs), The Far Side of The Moon (la cara oculta de la lluna) i el projecte Andersen. Els seus treballs cinematogràfics inclouen The Confesionnal (El confessionari), The Polygraph (El polígraf), Nô, Possibles paraules i l'adaptació al cinema de la seva obra La cara oculta de la lluna.
El seu prestigi li ha permès aplicar el seu procés artístic a altres disciplines. Ha dirigit diverses òperes com La maledicció de Faust, presentada al Metropolitan Opera de Nova York.
Formant equip amb Peter Gabriel va dirigir Secret World (món secret) i Growing Up Tour (Viatge a la maduresa). Més tard va dissenyar i va dirigir KA, espectacle permanent del Circ del Sol a Las Vegas estrenat al febrer de 2005. Va participar igualment en l'exposició Mestissatge al Museu de la Civilització del Quebec. El 2008, amb motiu del 400 aniversari de la Ciutat de Quebec, Robert Lepage i Ex Machina van crear la major projecció arquitectònica mai realitzada El Molino de les imatges. L'obra de Robert Lepage ha rebut nombrosos premis. En la seva última direcció, El Ruiseñor i altres faules, ha combinat cantants d'òpera amb ombres i titelles.


divendres, 19 de març de 2010

Primera Mostra de Titelles de la ciutat de Tarragona: “Primavera de Titelles”,Es maco veure com neix un nou festival de titelles i a mes coincideix amb el dia internacional del titella. Aquest cop es a  la meva estimada Tarragona.

Primera Mostra de Titelles de la ciutat de Tarragona: “Primavera de Titelles”, que es realitzarà durant els dies 20 i 21 març 2010 organitzat per: l’Associació Cultural Transit'Art Part Alta TGN. durant tot el dia i amb una infinitat de tallers, activitats i espectacles per gaudir. El punt de trobada es el mercat del Fòrum.
Hem de donar suport aquestes iniciatives perquè tinguin continuïtat i mes quan sorgeixen de col•lectius urbans

 Podeu trobar mes informació: Primavera de titelles 

dilluns, 8 de març de 2010

MUSEU INTERNACIONAL DE TITELLES D'ALBAIDA

Dedicarem de tant en tant una visita als museus del món dedicats als titelles. Començem per aquest:

El Museu Internacional de Titelles d'Albaida és un projecte que va començar a gestar-se el 1992 amb la intenció de convertir-se en un dels motors culturals de la comarca de la Vall d’Albaida. La inauguració oficial es va realitzar el 1997 Esta ubicat en un palau de finals del segle XV, el dels marquesos d’Albaida, un bell edifici medieval que consta d'una ampliació divuitesca , el museu compta amb una extensa col•lecció de titelles procedents de tot el món, a més d'una sala de projeccions, botiga i un complet centre de documentació.. La seva col.lecció estableix un recorregut per la història del titella fins a les més recents tendències. Europa, Àsia i Àfrica són els entorns geogràfics representats aquí, al costat de les companyies actuals de més rellevància en l’àmbit internacional. De la seva categoria museística testimonia l’existència, entre les seves instal•lacions, d’una biblioteca, una videoteca i fins d'un centre de documentació. Just al costat hi ha el Museu de Pessebres, que es pot visitar després (o abans) de recórrer el de titelles.
Els dissabtes hi ha funció i un cop finalitzada, els mateixos titellaires ensenyen els “secrets” dels ninots que hi participen.
Potser el que més cridi l’atenció dels més profans al món de la titella sigui l'espai dedicat a l’animació en cinema i televisió.

DIRECCIÓ:
Palau dels Marquesos d'Albaida
Plaça Major, s / n
46.860 Albaida
València
Tel: 962 390 186

HORARI:
De gener a desembre (excepte agost):
- De dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 16 a 19h.
- Dissabtes de 11 a 14h i de 17a 20h.
- Diumenges i festius, d'11 a 14h.
Agost:
- De dilluns a divendres, de 9 a 14h.
- Dissabtes, d'11 a 14 i de 17a 20h.
- Diumenges i festius, d'11 a 14h.dissabte, 6 de març de 2010

"LA VERITABLE HISTORIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL

Si tot va be, pels voltants de Sant Jordi (23 d'abril) ens agradaria estrenar aquest espectacle. Com sempre voldríem trobar una sala i un públic per fer una pre-estrena (s’accepten propostes) per veure com funciona davant l’espectador i fer el retocs oportuns (si cal) de cara a oferir un producte de qualitat.

De moment jo m’ho passo pipa a l’assaig ....

dimarts, 2 de març de 2010

NOU PERSONATGE, NOU TITELLA

Aqui teniu un nou membre de la familia de l'Invisible, un nou personatge per una nova història... "La veritable història del rei que tenia el nas vermell" No dirieu mai quin personatge representa aquest titella?