Un any més a l'ermita



El mes de gener de 2013 el Patronat de la ermita de la Mare de Déu de la Roca em feia la proposta de representar en un espectacle de titelles l’historia , les llegendes i l’esperit del que representa pel poble de Mont-roig aquest bell indret del Camp de Tarragona. Vaig acceptar el repte, de debò que aquella proposta em va captivar i us puc assegurar que la mateixa tarda estava assegut al despatx fent esbossos de com podria anar la cosa.



Tenia clar que per les característiques i les condicions (nomes es  representa un cop a l’any i a l’ermita) aquest espectacle de titelles tenia que ser especial i per això calia fer algo diferent a lo que habitualment fem des de “ l’Invisible Titelles”. L'altre problema era que no podia ser algo de gran envegadura donat el reduïtt espai a la plaça de l'ermita, i també hi havia el tema del trasllat del material des de el parquing fins l'ermita ( a peu i amb terreny irregular) així calia simplificar.




La tècnica escollida per la manipulació del titella es una tècnica mixta, entre el teatre de putxinel.lis tradicional , guinyol o “els “Punchs and Juddy” anglesos barrejat amb el sistema a la inversa dels” Pupi”sicilians, Ha estat tot un exercici de experimentació per donar un sentit i un context adequat en el temps que transcorre l’obra,

 La primera representació al 2003 l'estructura del castellet era metal.lica, el 2014 la vam fer nova de fusta, més lleugera.
L'any passat vam afegir un personatge popular nou "La Pitota" Aquest any les novetats son més que res tècniques i ens reservem per la festa quatrienal del any que ve que farem importants canvis.


Aquest ja serà el tercer any que ho representem.

Dimarts, 8 de setembre a les 16:00 a l'ermita Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO