"Una de bruixes" a Roda de Berà

 Una de bruixes…” són dues històries diferents amb un comú denominador, una bruixa, lletja com la majoria de bruixes, però en el fons tendra.
 La primera de les històries:  “La bruixa de la mala sort" ens parla de  Sort, una bruixa malvada i capritxosa. Tant mal feia amb els seus encanteris, que tots l’anomenaven: "La bruixa de la Mala Sort" i temien que passés tan sols prop de casa seva. Constantment tractaven d'amagar d'ella, ocultant-se en qualsevol lloc…
La bona sort és  pels  que la  busquen. Culpar de les coses a la mala sort o l'atzar només porta a la passivitat i la irresponsabilitat..
  I  en la  segona de les històries: “El gat de colors”  descobrirem tots plegats, perquè esta empipat el seu gat negre. Pssst..! I es que el pobre gatet li passen unes coses...

        A la cultura popular catalana, hi ha un gran nombre de  llegendes sobre el personatge de la  bruixa,  moltes  d'elles comunes amb altres  pobles  d'Europa. En l'imaginari popular, una bruixa  és una dona que practica la bruixeria , per mitjà d'un  pacte  amb  el dimoni, ha  aconseguit poders  sobrenaturals, que utilitza en benefici propi o amb finalitats malèfiques.       Si  bé la imatge  d’una  bruixa  és  molt variable  segons  la cultura,  al  món  occidental  associem  particularment  a  una  dona  generalment lletja i vella. La creença més estesa, era que les bruixes utilitzaven una escombra per anar volant d'un costat a un altre. En general es creia que les bruixes volaven de nit, sovint amb lluna plena, ja que ambdues lluna i bruixa estaven relacionades entre si.
Avui dia, les creences sobre bruixes han perdut protagonisme entre la població en general, i molta gent sol veure la bruixa com un personatge popular entranyable, que sol  aparèixer en  els contes infantils  o en actes  relacionats  amb les festes populars.


 "Una de bruixes" a Roda de Berà a les 17h a la Plaça de l'Ajuntament espectacle i berenar. Us hi esperem!




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO