El millor vi

"El millor vi" és una producció feta per encàrrec on aprofitant els personatges i decorats d'un altre reeixit espectacle nostre; "La veritable història del rei que tenia el nas vermell" hem afegit dos personatges més; un majordom i una bibliotecària. i li hem traspassat tot el protagonisme que tenia el rei la princesa.

Una divertida història que es desenvolupa en el mostrador d'una antiga taverna un xic especial. Un simpàtic taverner ens explicarà un conte medieval que parla del rei d'un país on només bevien aigua i sucs de fruita, i no coneixien el vi. La filla del rei, la princesa Ermessenda, un dia coneix un trobador que li descobreix el món dels vins. Llavors ella intentarà convèncer el rei perquè al seu país s'elabori i es begui vi. Després dels primers intents per elaborar-lo el resultat sempre és suc de raïm. La princesa intentarà buscar un remei i parla amb la bibliotecària de palau per veure si pot aconseguir-li un llibre on parli de el vi ...

La filla del rei és passa nits i dies tancada a la seva habitació llegint i rellegint un llibre molt antic sobre vins. Un dia li diu al seu pare que anirà a recórrer món i quan torna a palau, es posen a elaborar un magnífic vi. Per aquest mateix temps torna per aquells el jove trobador que amb els seus cants enamora la princesa. I com moltes altres històries, aquesta acaba dient el: "I van viure feliços molts anys"

És un espectacle que conté elements de màgia, teatre, cançons i per suposat .... els nostres estimats titelles.



"El millor vi" es representarà per diferents biblioteques del territori, dins de la programació de "Biblioteques amb DO" una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. Aquest projecte uneix la cultura del vi amb la cultura pròpiament dita, i pretén dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades, que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que les biblioteques públiques són diverses en la mesura que també ho és el territori.

La primera activitat tindrà lloc el dimarts 18 de febrer a les 6 de la tarda a la sala d'actes de centre cívic de Balaguer on tindrà lloc l'espectacle per a públic familiar "El millor vi", a càrrec de l'

Invisible Titelles. Organitza la Biblioteca Margarida de Montferrat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO