"Senyor Joan, monsieur Miró"

 Aquests dies estem entregats de ple  treballant al taller construint els titelles  i escenografia de la nova producció de L’Invisible. Es tracta d’un espectacle inspirat en la figura del gran geni de la pintura Joan Miró.

 Aquest any és commemora que fa 100 anys que Joan Miró va pintar el quadre La Masia i L'Ajuntament de Mont-roig i la Fundació Mas Miró estant organitzant tot un seguit d'activitats per commemorar aquest efemèride. A nosaltres ens han encomanat  un espectacle de titelles.  

 Així neix: “Senyor Joan, monsieur Miró” un espectacle adreçat a tots els públics sense límit d’edat ; ja sabeu que els titelles no entenen d’edats.

 La cosa va així: El jove artista Joan Miró arriba per recuperar-se d’una malaltia al mas que te la seva família a Mont-roig del Camp. Allí decideix fer un canvi radical de vida i dedicar-se al que més l’hi agrada, la pintura.  Miró estima molt aquell paisatge i és un gran observador de la      natura que l’envolta.  Viatge a Paris allí coneixerà i farà amistat amb Pablo Picasso.  Després del seu primer viatge a París i a cavall entre Mont-roig i Paris l’any 1921 i 1922 pintarà el famós quadre de “la Masia”  hi va treballar en ell durant nou mesos de dura elaboració.  A Miró li     costarà molt vendre el quadre, no a tothom agrada això del “surrealisme” i a més la tela te unes grans dimensions.  Finalment i després d’algunes peripècies, l’escriptor Ernest Hemingway  comprarà el quadre.

 Doncs ja ho sabeu esteu pendents de la programació dels actes, que l’estrena serà aquesta pròxima tardor.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO