Tots amb l'ELA, conte solidari "Mà amiga"

 

El passat dissabte 11 de febrer va ser un dia meravellós varem anar a la biblioteca de Gandesa que es va omplir de persones disposades a col·laborar amb la nostra proposta. La lluita contra l'ELA. vam fer una petita funció de contacontes i teatre d¡objectes vam explicar sense desvetllar el final el conte "Mà amiga" vaig fer nous amics l'Ildei la seva dona, la Montse, el Dalmaus , la Gemma...Ens calen moltes mans amigues, la teva, la meva i moltes moltes més. Molt emocionat per la bona acollida, però la batalla continua.

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores (encarregades de controlar el moviment de la musculatura voluntària) a l'escorça cerebral, tronc de l'encèfal i medul·la. Aquestes neurones deixen progressivament de funcionar i moren, la qual cosa provoca debilitat i atròfia muscular.

L'ELA esdevé la tercera malaltia neurodegenerativa en incidència, després de la demència i la malaltia de Parkinson. Al costat de les seves variants (esclerosi lateral primària, atròfia muscular progressiva i paràlisi bulbar progressiva), és la malaltia de neurona motora més freqüent en les persones adultes.

 Us espero en propers actes, ens cal l'ajuda de tots. Moltes gràcies.

Fotos cedides,

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO