MUSEU INTERNACIONAL DE TITELLES D'ALBAIDA

Dedicarem de tant en tant una visita als museus del món dedicats als titelles. Començem per aquest:

El Museu Internacional de Titelles d'Albaida és un projecte que va començar a gestar-se el 1992 amb la intenció de convertir-se en un dels motors culturals de la comarca de la Vall d’Albaida. La inauguració oficial es va realitzar el 1997 Esta ubicat en un palau de finals del segle XV, el dels marquesos d’Albaida, un bell edifici medieval que consta d'una ampliació divuitesca , el museu compta amb una extensa col•lecció de titelles procedents de tot el món, a més d'una sala de projeccions, botiga i un complet centre de documentació.. La seva col.lecció estableix un recorregut per la història del titella fins a les més recents tendències. Europa, Àsia i Àfrica són els entorns geogràfics representats aquí, al costat de les companyies actuals de més rellevància en l’àmbit internacional. De la seva categoria museística testimonia l’existència, entre les seves instal•lacions, d’una biblioteca, una videoteca i fins d'un centre de documentació. Just al costat hi ha el Museu de Pessebres, que es pot visitar després (o abans) de recórrer el de titelles.
Els dissabtes hi ha funció i un cop finalitzada, els mateixos titellaires ensenyen els “secrets” dels ninots que hi participen.
Potser el que més cridi l’atenció dels més profans al món de la titella sigui l'espai dedicat a l’animació en cinema i televisió.

DIRECCIÓ:
Palau dels Marquesos d'Albaida
Plaça Major, s / n
46.860 Albaida
València
Tel: 962 390 186

HORARI:
De gener a desembre (excepte agost):
- De dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 16 a 19h.
- Dissabtes de 11 a 14h i de 17a 20h.
- Diumenges i festius, d'11 a 14h.
Agost:
- De dilluns a divendres, de 9 a 14h.
- Dissabtes, d'11 a 14 i de 17a 20h.
- Diumenges i festius, d'11 a 14h.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO