" Que vaig be per anar a l'ermita?"


El mes de gener de 2013 el Patronat de la ermita de la Mare de Déu de la Roca em feia la proposta de representar en un espectacle de titelles l’història , les llegendes i l’esperit del que representa pel poble de Mont-roig aquest bell indret del Camp de Tarragona.  Vaig acceptar el repte, de debò que aquella proposta em va captivar  i us puc assegurar que la mateixa tarda estava assegut al despatx  fent esbossos de com podria anar  la cosa.
Tenia clar que per les característiques i les condicions (només es podrà representar un cop a l’any a l’ermita) aquest espectacle de titelles tenia que ser especial i per això calia fer algo diferent a lo que habitualment fem des de “l’Invisible Titelles”.
 La tècnica escollida per la manipulació del titella es una tècnica mixta, entre el teatre de putxinel·lis tradicional  , guinyol o  els “Punchs and Juddy” anglesos barrejat amb  el sistema a l’inversa dels   ”Pupi” sicilians, Ha estat tot un exercici de experimentació per donar un sentit  i un context adequat en el temps que transcorre l’obra.


 EL NOM:
 Tocava buscar un nom a l’espectacle, “La Mare de Déu de la Roca “ era massa evident i directe a la vegada que facil i senzill.  Calia  quelcom mes complex i elegant, modern potser.
 I  aquí es quan sorgeix la idea de: “Que vaig be per anar a l’ermita?” tot pensant en aquella pregunta tant escoltada pels del poble quan un foraster ens visita i vol anar a veure l’ermita.

L’OBRA:
“Que vaig be per anar a l’ermita?” vol convidar al espectador a fer un rapid recorregut per l’història i les llegendes del Santuari de la Mare de Déu de la Roca,


PERSONATGES:
 MIQUEL CORBELLA.- Un noi de Mont-roig del Camp, un rabadà molt eixerit d’un ramat d’ovelles, viu al carrer de la Pica. Va trobar la imatge de la Mare de Déu en una cova.


 MARIONA.- Amiga d’en Miquel una noia del poble veïns del mateix carrer des de petits juguen junts , són molt amics i comparteixen secrets i aventures

 ALI BEN BUFAT.-  El rei moro de la llegenda, lladregot que va robar joies i altres coses de l’ermita

SHITA.- Cavall del rei moro, va deixar les petjades a prop de l’ermita
OVELLES.-  Formen part del ramat d’ovelles d’en Miquel
AVI MANEL.- jubilat xerraire li agradar prendre el sol a l’era i fer petar la xerrada jugar al domino a la llar d’avis.
                    
... Pescadors de Cambrils i balladors del "Ball de coques".



Comentaris

Anònim ha dit…
Ets genial Joan R! Et desitjo molta merda, segur que serà un gran èxit i et felicito pe muntatge Ja et veurem.

Joan M

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO