Passa al contingut principal

" Que vaig be per anar a l'ermita?"


El mes de gener de 2013 el Patronat de la ermita de la Mare de Déu de la Roca em feia la proposta de representar en un espectacle de titelles l’història , les llegendes i l’esperit del que representa pel poble de Mont-roig aquest bell indret del Camp de Tarragona.  Vaig acceptar el repte, de debò que aquella proposta em va captivar  i us puc assegurar que la mateixa tarda estava assegut al despatx  fent esbossos de com podria anar  la cosa.
Tenia clar que per les característiques i les condicions (només es podrà representar un cop a l’any a l’ermita) aquest espectacle de titelles tenia que ser especial i per això calia fer algo diferent a lo que habitualment fem des de “l’Invisible Titelles”.
 La tècnica escollida per la manipulació del titella es una tècnica mixta, entre el teatre de putxinel·lis tradicional  , guinyol o  els “Punchs and Juddy” anglesos barrejat amb  el sistema a l’inversa dels   ”Pupi” sicilians, Ha estat tot un exercici de experimentació per donar un sentit  i un context adequat en el temps que transcorre l’obra.


 EL NOM:
 Tocava buscar un nom a l’espectacle, “La Mare de Déu de la Roca “ era massa evident i directe a la vegada que facil i senzill.  Calia  quelcom mes complex i elegant, modern potser.
 I  aquí es quan sorgeix la idea de: “Que vaig be per anar a l’ermita?” tot pensant en aquella pregunta tant escoltada pels del poble quan un foraster ens visita i vol anar a veure l’ermita.

L’OBRA:
“Que vaig be per anar a l’ermita?” vol convidar al espectador a fer un rapid recorregut per l’història i les llegendes del Santuari de la Mare de Déu de la Roca,


PERSONATGES:
 MIQUEL CORBELLA.- Un noi de Mont-roig del Camp, un rabadà molt eixerit d’un ramat d’ovelles, viu al carrer de la Pica. Va trobar la imatge de la Mare de Déu en una cova.


 MARIONA.- Amiga d’en Miquel una noia del poble veïns del mateix carrer des de petits juguen junts , són molt amics i comparteixen secrets i aventures

 ALI BEN BUFAT.-  El rei moro de la llegenda, lladregot que va robar joies i altres coses de l’ermita

SHITA.- Cavall del rei moro, va deixar les petjades a prop de l’ermita
OVELLES.-  Formen part del ramat d’ovelles d’en Miquel
AVI MANEL.- jubilat xerraire li agradar prendre el sol a l’era i fer petar la xerrada jugar al domino a la llar d’avis.
                    
... Pescadors de Cambrils i balladors del "Ball de coques".Comentaris

Anònim ha dit…
Ets genial Joan R! Et desitjo molta merda, segur que serà un gran èxit i et felicito pe muntatge Ja et veurem.

Joan M

Entrades populars d'aquest blog

Aquesta és una tardor d'estrenes

Aquesta és una tardor d'estrenes, si ens ho permet "madame Covid". Primer "Abiyoyo"  que en un principi estrenavem el dia 24 d'octubre i ho hem ajornat pel novembre. També estrenarem "Artur i Clementina" en format streaming a finals de novembre i més endavant ho farem  de manera presencial amb públic en directe  "Artur i Clementina" està basat en el conte de l’escriptora i historiadora de l’art italiana, Adela Turin.  Aquesta història ens narra la vida de dues tortugues enamorades; a Clementina li encanta l'art, les seves inquietuds i aspiracions van més enllà del que és tangible, ja que el seu pensament és purament artístic. A l’Artur, li interessen més els aspectes diaris i terrenals de la vida quotidiana.  Clementina decideix que igual l’Artur té raó, ja que ell sembla molt intel·ligent, de manera que opta per fer-li cas. Perquè ella no es trobi trist, Arturo decideix portar-li a casa objectes bonics que representen les aspiracions

Companyia l'Invisible titelles per passar una bona estona!

Si voleu programar un divertit espectacle per la vostra  Festa Major o esdeveniment. Nosaltres "L'Invisible titelles" ens adaptem al vostre espai i a la nova normalitat  seguint el rigorós protocol de protecció per la Covid-19 Tenim un assortiment d'espectacles per grans i petits que us estan esperant..   No dubteu en contactar amb nosaltres per demana més informació. Estem al vostre servei. Donem suport a la cultura i als artistes del territori. Que comenci la funció!! Si sou d'un ajuntament ens podeu trobar també al catàleg de subvencions per programacions culturals:  e-catàleg   de la Diputació de Tarragona correu electrònic: invisibletitelles@gmail.com  📧 telèfon mòbil: 646287914📞 web : http://invisibletitelles.ppcc.cat

Volem un "Sant tornem-hi aviat!!

Sembla ser que poc a poc alguns ajuntaments i comissions a mida que anem passant les fases de desconfinament progressiu estan començant a programar de cara a l’estiu on poder gaudir altre cop d’espectacles en viu a l’aire lliure o be en teatre, sempre adaptant-se a les mesures adequades de seguretat i higiene.  Portem 72 dies sense treballar i sense ingressos i estem preparats per tornar a oferir tots els nostres espectacles. Podeu consultar la nostra web:  http://invisibletitelles.ppcc.cat   demaneu informació: invisibletitelles@gmail.com o bé truqueu-nos directament al mòbil 646287914 Amb ganes de pujar a l’escenari i escoltar les vostres rialles i aplaudiments! # siEsVolEsPot   # laCulturaTambéCura   # laculturacura   # invisibletitelles   # titelles   # siesvolespot   # desconfinament   # teatrefamiliar  Moltes gràcies!