ARTS ESCÈNIQUES PER LA INDEPENDÈNCIA MANIFEST 27S

MANIFEST 

Nosaltres, treballadors i treballadores en diversos àmbits de les Arts Escèniques, ens manifestem a favor dels drets i de les llibertats nacionals de Catalunya, així com del Procés que viu en aquests moments el nostre país per tal d’assolir la independència política i esdevenir un nou Estat d’Europa.
Entenem que en un context històric de tanta transcendència com l’actual, amb un Procés que requereix la implicació directa i activa de tots els sectors de la societat, les Arts Escèniques catalanes no poden romandre indiferents i quedar-ne al marge. Més que més si tenim en compte que les Arts Escèniques han estat, de sempre, ambaixadores de llibertat arreu del món i constructores de ponts culturals fonamentats en el respecte mutu entre tots els pobles de la terra. Els pobles que no poden decidir el seu destí, els pobles que, tenint consciència de poble, no poden gaudir dels mateixos drets que gaudeixen els qui se’ls declaren superiors, no són pobles lliures, són pobles subordinats a la voluntat d’un tercer que els diu què poden dir i què poden fer. Això, nosaltres, que per naturalesa defensem la fraternitat universal des de la llibertat, no ho podem admetre, perquè la llibertat cívicament i democràticament reivindicada no pot ser mai negada per ningú.
Entenem també que la independència de Catalunya és totalment legítima per tres raons: la primera, perquè respon a un dret humà bàsic; la segona, perquè no només no és etnicista ni expansionista, sinó que és inclusiva, integradora i no s’imposa a ningú; i la tercera, perquè no hi ha cap argument que pugui justificar la privació de llibertat d’un poble adult i democràtic. La llibertat no és mai el conflicte. El conflicte és la negació de llibertat.
Per això, nosaltres, treballadors de les Arts Escèniques catalanes, de colors polítics diversos i compromesos amb aquest moment tan determinant de la nostra història, declarem públicament que fem costat al Procés per la Independència de Catalunya. Les Arts Escèniques catalanes no són un subsistema d’una identitat superior, són l’expressió artística i cultural d’una identitat pròpia que necessita un Estat independent per projectar-se al món amb el seu nom.

Sant Cugat del Vallès, 5 de setembre de 2015


https://manifestartsesceniques27s.wordpress.com/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO