ESTRENEM "ABIYOYO"


"Abiyoyo" tenia que ser el segon espectacle de la companyia, però passava el temps i no trobàvem la manera de fer-lo realitat i el projecte va quedar en el calaix dels espectacles  a mig fer. Onze anys desprès i degut al confinament per la pandèmia, traíem la pols al projecte i posem mans a l'obra i aquí el teniu.

"Abiyoyo" és un bonic conte sud-africà i una cançó de bressol de la cultura zulú que contava en Peter Segeer i que va arribar a casa nostra traduït al català de la mà del gran Xesco Boix. És un dels meus contes preferits.

"Abiyoyo" ens explica sobre un pare i el seu fill que havien estat expulsats del seu poble per molestar a tots. Se'ls permet tornar després que van salvar als seus veïns d'un horrible gegant anomenat "Abiyoyo" que tenia a atemorit el poble.

A l'Àfrica quan algú va a explicar un conte sempre comença dient aquestes paraules: Kakongo kongo i tots les persones que estan escoltant el conte, tant si són grans com si són petits contesten tot dient: Ayambé. És llavors quan es fa el silenci i arrenca la màgia del relat.

A Creixell podrem tenir la màgia d'ABIYOYO el proper dissabte 24 d'octubre, a les 18 h. al Casal Municipal de Creixell. Cal inscripció prèvia / Protocol Covid. Entrada gratuïta. Us hi esperem !!

 #creixell #culturacreixell #bibliotequescat #bibliocreixell  #invisibletitelles #abiyoyo



 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO