DEL MOLL DE L'OS A L'OLIVERA



Aquest dissabte 2 de juny s'ha celebrat la 3a edició de l'activitat artística La Vinya dels Artistes al celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

La festa d’aquest Any 2, dedicada a l’escultor Esteve Casanoves, ha seguit la trajectòria marcada per Mas Blanch i Jové els últims anys i ha tornat a aconseguir crear un clima molt especial per inaugurar l’escultura dissenyada pel propi artista: ‘La Llum Planant Damunt la Terra” de més de 8 metres. Una impressionant obra que integra el ferro, el vidre i la llum en la seva fusió amb la terra i que a partir d’aquest moment presideix des de les altures La Vinya dels Artistes.
La nit va transcórrer amb un seguit d'activitats on s’hi barrejà dansa, teatre, poesia i acrobàcies amb un maridatge de productes de la terra i els vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu de Mas Blanch i Jové.
El públic va gaudir de l’espectacle de la creadora artística Maria Vera que va inaugurar el singular amfiteatre integrat en el paisatge garriguenc concebut per Casanoves i que Mas Blanch i Jové ha creat per posar-lo a disposició del col·lectiu artístic.
L’espectacle de Vera, “Al Moll de l’Os, l’Olivera”, fou una aposta vinculada amb el concepte de l'harmonia, una al·legoria a l’amor on el propi escenari natural actuà de princesa i el públic, de príncep. La viola de Natal Paruzek tocant peces electròniques de loops fets en directe, coreografies desfragmentant frases de moviment repetides per explicar “com podria ser tota l’eclosió del natura ficada en un petit pot”, dansa de la coreògrafa i ballarina Ana Andujar sobre l’escenari de terra per evocar l’enyorança de l’enamorat amb fragments de la peça Spleen amb música de flauta de Lorena Alcaraz... Tot això i per acabar, una dansa pausada, propera al micromoviment, guiada per la titella de 160 cm. de Joan Reverté (L'Invisible titelles), una vela onejant projectant el videoart de l’Alfonso Ferri i una Nana de Manuel de falla per acomiadar el públic que marxà de l’amfiteatre seguint la flautista i la titella...

L’encesa inaugural de l'espectacular escultura de l’Esteve Casanoves "La Llum Planant Damunt la Terra” va venir marcada per l'exercici de llaç que l’acròbata Gemma Watson Lou va realitzar a més de 8 metres d’altura. Aquesta presentació de l’escultura ha estat la culminació d’un procés de creació que ha durat més de 9 mesos.
Finalment, es presentà el vi "Saó Expressiu a Esteve Casanoves": cada ampolla és una obra única de l'artista i l'edició està limitada a només 300 ampolles màgnum.
L'activitat es va cloure enmig de la Vinya dels Artistes amb un maridatge dels vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu amb cuina del territori i amb música sota les estrelles.




EXTRET DE: http://www.naciodigital.cat/vadevi/noticia/3310/espectacular/edicio/vinya/dels/artistes/mas/blanch/jov

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AQUEST VA SER UN GRAN DIA!

"Què vaig per anar a l'ermita?"

LA VERITABLE HISTÒRIA DEL REI QUE TENIA EL NAS VERMELL AL SERRALLO